Adam van Noort

Het begon allemaal in 2005 toen hij gewapend met de compact camera van zijn zus afreisde naar Monte Carlo en werd overdonderd door het fantastische aanbod van sportwagens die daar door de straten toerden. De interesse in exclusieve auto’s en de passie voor fotografie bracht hem naar grote steden waaronder Parijs, Londen, Monaco, Genève, Düsseldorf en Amsterdam. Na een korte periode kwam hij terecht bij Autogespot, als een freelance auto-fotograaf en besloot hij om een duik in de wereld van freelance fotografie te nemen en sindsdien heeft hij nooit meer achterom gekeken.

 

Na een tijd werden niet alleen auto’s gefotografeerd, maar kreeg hij ook interesse in de andere aspecten van fotografie. Architectuur, steden, natuur, mensen en landschappen werden nieuwe aspecten in zijn fotografische mogelijkheden. De grote metropolen over de hele wereld werden het toneel van zijn hernieuwde fotografie. Door het zwerven door de straten van Parijs veranderde zijn visie over beeldtaal. De auto’s werden achtergelaten en zijn oog en de camera begonnen te wijzen op scènes uit het dagelijks leven. Mensen werden proefpersonen in zijn foto’s en de architectuur en het openbaar vervoer waren nieuwe interesses aan het worden. Deze nieuwe manier van kijken naar de dingen resulteerde in prachtige beelden en een echte passie was geboren. Overal waar hij ging, ging zijn camera met hem mee en fotografeerde hij de wereld in zijn eigen stijl. Een stijl waar timing, belichting en het gebruik van kleur of zwart-wit de primaire sfeer van zijn werk werd.

 

Na een paar jaar te doen waar hij erg veel van begon te houden werd het duidelijk dat hij naar een nog hoger niveau wilde met zijn fotografie. De beste manier om dit te doen was om te worden toegelaten aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met de studie ‘Bachelor of Arts Photography’ was het de beste weg naar de top van de industrie. Allerlei nieuwe mogelijkheden lagen voor hem om ontdekt te worden en te worden bewonderd. De academie had hem een nieuwe visie gegeven om naar fotografie te kijken. Een meer professionele manier van kijken en het gebruik van verschillende technieken van de fotografie hadden Adam nog meer opties gegeven om zichzelf te uiten.

 

Dit resulteerde in een nieuwe en zeer professionele benadering van zijn werk. Zijn visie om de wereld te laten zien was niet verdwenen en deze werd gebruikt in nieuwe opzichten. Dit, gecombineerd met nieuwe interesses in vormen en een minimalistische stijl resulteerde in meer abstracte foto’s.

 

Na de academie werd hij ook actief in de commerciële kant van de fotografie en begon de tweedeling in vrij en toegepast werk. Aan de ene kant staat nog steeds zijn eigen werk wat hij graag maakt in grote steden rondom de hele wereld en aan de andere kant het werk wat vloeit uit series van opdrachtgevers. Bedrijfsfotografie, Productfotografie, Woningfotografie, Portretfotografie, Evenementen, Autofotografie en Foodfotografie zijn hierbij veel voorkomende onderwerpen, maar als een leergierige en zeer gepassioneerde fotograaf durft Adam zich bijna overal wel aan te wagen.

error: