Feiyu Tech FY-G4 3 Axis Gimbal GoPro Stabilisator

Feiyu Tech FY-G4 3 Axis Gimbal

Werkelijk waar het aller leukste nieuwe product van 2015! De Feiyu Tech FY-G4 3 Axis Gimbal is weer zo’n technologische ontwikkeling waarvan je versteld zal staan. Alleen al het zien van één is een hele beleving, laat staan het bedienen en het gebruiken ervan.

De Gimbal, ook wel stabilisator genoemd, is ontworpen om voor eeuwig af te zijn van schokkerige en bewegende GoPro beelden. Dit doet het apparaat doormiddel van drie motoren aan verschillende assen die in verbinding met elkaar staan. Deze worden vervolgens tegelijk aangestuurd om de camera in de juiste positie te houden. Professionele videobeelden zijn nog nooit zo eenvoudig te maken geweest.

In gebruik is hij super makkelijk, even de GoPro camera erin schroeven, de batterijen erin doen en hij is direct klaar voor gebruik. Met een simpele druk op de knop word de stabilisator aangezet en gelanceerd in één van de drie standen. De FY-G4 heeft vier verschillende standen, de ‘head following mode’ waarbij de horizon altijd recht blijft maar de camera wel van links naar rechts meebeweegt, de ‘following mode’ waardoor de camera meebeweegt met alle bewegingen die je maakt, zowel van links, rechts, naar onder en naar beneden. De derde modus is een gefixeerde modus waarbij de camera geen één kant meer op kan bewegen anders dan de kant dat jij deze hebt ingesteld. Nadeel van deze modus is wel dat hij erg gevoelig is, omdat de motoren elkaar heel snel raken wat schade kan aanrichten. Als laatste modus hebben ze ‘upside down’ waarmee het mogelijk is om onderste boven de filmen en mooie beelden van onder de schieten. Inclusief met de ‘extensions’ is dit een enorm gave modus.

Een groot minpunt is, is dat het helaas alleen mogelijk is om met de GoPro zonder waterdichte housing te filmen en dat de de gimbal dus ook niet waterdicht is. Dit is natuurlijk een nadeel doordat je hierdoor iets beperkter bent in je mogelijkheden, maar ach wie gaat er ook op uit als het slecht weer is.

Kortom is dit een enorm leuk en gaaf product om eens in handen te hebben. Enig nadeel is dat het voor een paar honderd Euro wel een heel duur geintje is om enkel gestabiliseerde beelden te krijgen, maar als je eenmaal de beelden ziet is de prijs gelukkig alweer snel vergeten.

De Feiyu Tech FY-G4 3 Axis Gimbal kost rond de €400,- en is helaas nog maar beperkt leverbaar in Nederland. Te kopen via Amazon.