Moment Lens

 

Het begon allemaal met een Kickstarter project ongeveer een jaar geleden en nu een jaar later is het één van de succes verhalen van de populaire crowdfunding site. De Moment Lens was misschien niet de eerste lens die je op je iPhone kon monteren, maar het was wel direct de allerbeste die er tot toen ooit gemaakt was. Voorheen waren het voornamelijk enorm slechte plastic lensjes die uit Azië kwamen en gemonteerd werden met waardeloze magneten en die ook nog eens zeer slechte kwaliteit leverde. Met de komst van de Moment Wide en Moment Tele was dit voorgoed verleden tijd en sloegen zij een nieuw tijdperk in van mobiele fotografie.

 

Het project was dan ook binnen now time ‘gebackt’ en de bedenkers en makers konden het productieproces in beweging zetten. Voor slechts $50 was jij één van de eerste die ermee aan de slag kon gaan. De eerste exemplaren werden na de zomer geleverd en het was direct een regelrechte hit. Ook persoonlijk was ik meteen enthousiast, want afgezien dat de camera van de iPhone enorm goed is, creëerde dit nog meer mogelijkheden. Vooral het feit dat je met een product wat je altijd bij je hebt nu nog meer zou kunnen klonk erg fijn. De eerste keer dat je door de camera met de lens erop erdoorheen kijkt was dan ook echt een verbazing. Je kon nu nog meer laten zien dan voorheen, en dat is mooi! Vooral in situaties waar het niet meer mogelijk was een stap achteruit te doen kon je nu wel laten zien wat jij wilt laten zien. De kwaliteit was ook echt een verbazing, zoveel detail en scherpte had ik niet durven hopen en het lijkt dan ook of je foto’s er nog scherper en lichter uitkomen.

Moment Lens kopen

Enig nadeel is wel dat het toch een extra ding is wat je elke keer moet meenemen. Vooral het feit dat je hem toch niet altijd automatisch meeneemt maakt het een heel leuk product, maar toch eentje die vaker thuis ligt dan dat je hem werkelijk meeneemt. En voor de prijs die ze ervoor vragen is dat toch zonde. Dus voor de gene die maar met regelmaat zijn iPhone camera gebruikt zal het wellicht een overbodige optie zijn. Maar ben jij net zoals mij een echte fotografie liefhebber en gebruik je de laatste tijd bijna alleen maar je iPhone is het echt een hele grote toevoeging. Ga je bijvoorbeeld een dag op pad en ben je van plan veel foto’s te nemen met je iPhone dan is het echt een must have voor elke fotografie liefhebber die niet altijd zin heeft om zijn grote en zware camera mee te nemen.

 

Een aantal voorbeeld foto’s die zijn gemaakt met de Moment Lens Wide op een iPhone 6