eiffeltoren-fotografie-parijs-zwart-wit

Parijs Fotografie

eiffeltoren-fotografie-parijs-zwart-wit

 

Parijs,

ook wel de stad van de liefde of de lichtstad genoemd, is één van de meest karakteristieke steden van de wereld. Samen met New York, Tokyo, Milaan, Londen en Amsterdam is het een plek waar je echt geweest moet zijn. In het lied ‘Geef mij maar Amsterdam’ van Johnny Jordaan zingt hij dat Parijs minder mooi in dan zijn Mokums paradijs, maar dat heeft hij toch echt mis. Alle highlights zijn alleen al de moeite waard om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van Frankrijk. Wat te denken van de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Champs-Elysees en de Sacre Coeur. Allemaal prachtige bezienswaardigheden die de stad zo uniek maken zoals het is. Maar er is veel meer.

fotografie-parijs-rue-marbuef

pont-bir-hakeim-fotografie-parijs

Wat het mooie van Parijs is, is dat er weinig plekken zijn die niet mooi zijn. Het centrum van Parijs is bijna een aaneengesloten stuk van prachtige avenues en culturele bezienswaardigheden. De sfeer die er hangt in de straten is zeer levendig. De mensen leven namelijk meer op straat dan dat zij thuis zitten. Mede ook doordat de huizenprijzen zo gigantisch hoog zijn hebben de Parijzenaren niet veel ruimte in huis. Dit zorgt ervoor dat de terrassen in de binnenstad bijna elk moment van de dag goed gevuld zijn. Natuurlijk lopen er ook genoeg toeristen rond die je liever niet ziet, maar in wijken zoals ‘Le Marais’ proef je wel echt de sfeer van Parijs.

parijs-fotografie-tour-de-montparnasse

parijs-fotograferen-fotografie-plekken

fotografie-parijs-straat-straatfotografie

Qua fotografie betreft is Parijs echt een pareltje. Dit komt mede doordat er op heel veel plekken zoveel sfeer hangt. De avenue’s, de parken, de terrassen, de architectuur en de mensen vormen een prachtig decor voor geweldige foto’s. In het centrum is de invloed van de historische gebeurtenissen en stromingen goed te zien. Een klein stukje voor Parijs is dat weer ineens heel anders. Daar vind je namelijk het hypermoderne La Défense wat echt compleet het tegenover gestelde is. Daar vind je ineens veel glas en hypermoderne architectuur. Een leuk contrast met de gevels uit de zestiende eeuw in de stad zelf. Hierdoor raak je niet snel uit gefotografeerd.

fotografie-parijs-la-defense

le-marais-parijs-fotografie

fotograferen-in-parijs-tips