• Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair
  • Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair

Bubbles & Bites Bloemendaal Culinair

Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus vindt de 1e editie plaats van Bloemendaal Bubbles & Bites. Dit culinaire evenement met de beste restaurants van Bloemendaal wordt gehouden aan de Donkerelaan. De restaurants, allemaal met een vestiging in de gemeente Bloemendaal, laten hun specialiteiten proeven voor een redelijke prijs. Het champagnehuis Moët & Chandon zal zorgen voor de mooie bubbels die de gerechten nog wat specifieker maken. Groentenspecialist Han de Kroon Horecavers legt tijdelijk een tuin aan met vergeten groenten. Restaurant Fleurie zal direct vanuit deze tuin de groente gebruiken in zijn gerechten. Bloemendaal kent twee restaurants met Michelinsterren, de Bokkedoorns en Chapeu. Beide restaurants staan ook op Bloemdendaal Bubbles & Bites. Verder zijn vertegenwoordigd: Grand Café Vreeburg, Bartje Bloemendaal, De Rusthoek, De Uitkijk en Brouwerskolkje. Ook Wijnkoperij Hans Molenaar en slagerij Groot Traiteurslagers laten de gasten proeven van hun mooiste producten. Tal van restaurants zijn vertegenwoordigd en laten de gasten proeven van hun verschillende gerechten. Enkele voorbeelden van gerechten die worden geserveerd tijdens het festival Brouwerskolkje komt met een gegrilde halve kreeft met saffraan schuim. De kreeft komt rechtstreeks uit het homarium en wordt bereid op de Big Green Egg. Ook De Rusthoek neemt zijn Big Green Egg mee en bereid daar een biologische hamburger op van het Black Angus rund van de Creekstone Farm uit de USA. De hamburger wordt geserveerd op een briochebroodje met biologische volle yoghurt, sla en een chutney van rode ui en tomaat. De Bokkedoorns serveert een Coquille Saint Jacques met een crème van bloemkool en luchtige mosterdsaus. Grand Café Restaurant Vreeburg bereidt een zacht gegaarde kalfsmuis met kappertjesdressing. Restaurant De Uitkijk heeft in haar eigen restauramt Salade De Uitkijk op het menu staan. Voor Bubbles & Bites Bloemendaal wordt een variant gemaakt met tonijn, gamba, pata negra en soyadressing. Sushi Time zal ook in Bloemendaal haar gasten kunnen verrassen met heerlijke sushi. Onder andere gefrituurde Maki rol in Temperabeslag is verkrijgbaar. Hans Molenaar Wijnkoperij en Groot Traiteurslager delen een plek. Er worden een groot aantal topwijnen gepresenteerd voor een schappelijke prijs zoals Moreau-Naudet Chablis, Leplan-Vermeersch Rhône , Kim Crawford Marlborough Nieuw Zeeland, Dutschke Barossa Valley Australië. Voor bij de wijnen zijn er salami’s, pata negra en worstjes van Brandt&Levie verkrijgbaar. Restaurant Fleurie is nog druk bezig met de menukaart. Maar deze zal volledig bestaan uit glutenvrije gerechten. Ook Bartje Bloemendaal en De Bloemendaalse Verleiding zijn hun menukaart nog in elkaar aan het zetten. Het champagnehuis Moët & Chandon zal zorgen voor de mooie bubbels die de gerechten nog wat specifieker maken. Groentespecialist Han de Kroon Horecavers legt tijdelijk een tuin aan met vergeten groenten.Het belooft een mooi en smaakvol evenement te worden met diverse artiesten en DJ’s. Zo zorgen Stemmen en Snaren en DJ JapNL voor gepaste muzikale ondersteuning. Bloemendaal Bubbles & Bites is op zaterdag 16 en zondag 17 augustus van 13.00 uur tot 23.00 uur. Meer informatie op www.bbbloemendaal.nl

Datum
Categorie
Evenementen fotografie, Foodfotografie