DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot DJ La Fuente Autogespot Portretfotografie DJ La Fuente Autogespot

Tekst: Ruud Poot

Bron: http://www.autogespot.nl/special:-la-fuente,-dj-en-autogek

 

DJ’s en luxe auto’s. We weten eigenlijk zelden wat deze mannen rijden die in het holst van de nacht het muziek uit de boxen laten galmen als jij staat te genieten op de dansvloer. De eerste in deze serie is La Fuente. Een Brabantse DJ van 31-jarige leeftijd die twee enorme passies heeft, muziek en auto’s. Wij zijn natuurlijk het meest geïnteresseerd in het verhaal van de auto’s.

La Fuente is een DJ met zijn eigen sounds en draait inmiddels alweer jaren mee in de dance scene. Zijn CV staat bomvol grote festivals die de afgelopen jaren hebben plaats gevonden, denk hierbij aan Tomorrowland, Extrema Outdoor en Dance Valley. Ook in het buitenland weet hij het publiek met zijn muziek te raken en de iTunes Top 10 is ook geen onbekend terrein voor hem. Met 350 shows afgelopen jaar mag het duidelijk zijn dat La Fuente bij één van de grootste DJ’s van Nederland en omstreken hoort. De Nederlandse DJ’s zijn dan ook een echt export product.

De DJ ontmoeten we op een warme vrijdag in Eindhoven bij het klokgebouw, een soort tweede thuis voor hem. Zijn ogen beginnen dan ook te schitteren als we de drie auto’s naar binnen laten rijden. Een lege zaal is iets wat hij nog niet eerder zag. Normaal staat hij op een podium en staat hij het publiek op te zwepen met zijn energieke en knallende muziek. Vandaag is het even anders, de zaal moet gevuld worden met het geluid van een brullende V8, iets waar de typische Brabander niet vies van is. De zaal wordt gevuld met de klanken van de Ferrari 458 Spider die hij eind vorig jaar aanschafte en de DJ komt los.

Het is altijd moeilijk in te schatten waarom iemand een Ferrari koopt. Is het omdat het de looks zijn, de passie voor het merk of gewoon omdat je daarmee je status kan bepalen. Dat laatste kan dik doorgestreept worden bij de DJ. Het zijn de looks, de passie voor het merk en zijn passie voor auto’s. We raken in gesprek over zijn verleden, en over zijn huidige auto’s. Zijn huidige wagenpark bestaat uit een BMW 650i, BMW i8 en de eerder genoemde Ferrari 458 Spider. Als we de vraag op hem afvuren welke nu de favoriet is dan komt er eigenlijk geen eenduidig antwoord. De BMW 650i is namelijk de ideale reisauto waarin hij zijn rustmoment pakt tussen zijn optredens door en de Ferrari is voor de dagen als hij zich even wil uitleven. Ondanks dat hij tourmanagers heeft, rijdt hij het liefst zelf. Vorig jaar reed hij bijvoorbeeld 80.000 kilometer tussen zijn optredens door! De i8 is rijden in de toekomst maar er gaat stiekem toch niks boven een knallende V8.

La Fuente is al op jonge leeftijd een autoliefhebber. Wekelijks stond hij in showrooms te kwijlen bij al het moois dat er stond. Daar werd toen ook al de doelstelling gelegd om op 30-jarige leeftijd een Ferrari te bezitten. Die doelstelling is gehaald zoals we zien, maar uiteraard zijn daar nog een aantal auto’s aan voorafgegaan. Zijn eerste auto was een Peugeot 205 GTI. Toen hij deze kocht had hij pas zijn rijbewijs gehaald en mocht hij eindelijk legaal gaan autorijden. Na hier in ruim drie jaar veel tijd en energie gestoken te hebben was het tijd voor iets nieuws. Daar kwam toen een Alfa 147 2.0 Selespeed voor in de plaats. Daarna begon de liefde voor de 6 Serie van BMW en kwam er een 645Ci, waarna deze werd vervangen door de huidige 650 Xi Coupe.

Pas echt duidelijk wordt het pas hoe groot de passie voor auto’s is als we met Job Smeltzer -met deze naam is de DJ geboren- gaan praten over hoe hij zijn auto’s wast. De dag voor de fotoshoot is hij bezig geweest om alle drie de auto’s van liefde te voorzien. Liefde ziet er in zijn ogen het volgende uit. Alle autos staan in de Modesta Glascoating. Thuis worden de emmers gevuld. Eén voor de velgen, één met Modesta sop en één om te spoelen. Met deze emmers wordt angstvallig naar de wasstraat gereden. Daar begint allemaal met de auto’s in te schuimen. De wielen worden dan alvast gedaan. Hierna volgt het afspuiten en afspoelen van de auto om hem vervolgens met een zachte handschoen van een lekker sopje te voorzien. Daarna wordt de auto nog een keer afgespoeld en droog gereden. Eenmaal thuis in de garage krijgen de velgen en dorpels de laatste droogbeurt en worden de banden voorzien van wat vet. Stofzuigen en klaar. Job geeft ook aan met gemak na al zijn optredens nog even de wasstraat in te duiken om zijn auto weer spik en span te maken. Dit overigens allemaal minimaal één keer per week! Voor hem, pure ontspanning! Als dat geen autoliefde is!

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn als we het met de Brabander over zijn auto’s hebben. Ook hij maakt wel eens blunders in het verkeer. Zijn mooiste blunder omschreef hij als puur ongeluk. In zijn oude BMW 6-serie had hij de welbekende blauwe lampen gemonteerd die hij, zoals hij zelf zei, alleen voor noodsituaties wilde gebruiken. Dat kwam vrijwel nooit voor maar op het moment dat hij haast had en de lampen eens gebruikte was het gelijk voorbij. Een bordje met “Stop politie” kwam omhoog vanaf de hoedenplank van de auto voor hem, dat was de eerste en de laatste keer.

Eén van de dingen waar de DJ van baalt is dat hij zijn passie niet altijd kan delen met anderen. Er zijn veel evenementen waar hij graag aanwezig bij wil zijn om te genieten van de gedeelde passie maar daar komt hij vanwege zijn bijna 100-urige werkweek gewoon niet veel aan toe. De DJ is begaan met mensen die minder bedeeld, ziek of een steuntje in de rug kunnen gebruiken en zou vaker voor deze mensen tijd vrij willen maken maar vaak worden dit soort evenementen in de weekenden georganiseerd en dat zijn juist de dagen waarop hij moet werken. Waar het kan komen de auto’s voor dit doel met liefde uit het donker.

Na een vakantie in Afrika begint nu het topseizoen van La Fuente. In sommige weekenden staan meer dan tien optredens op het programma en ook de buitenlandse uitgaanssteden en party-eilanden worden natuurlijk aangedaan. Tijd om eens een grotere break in te lassen? “Zeker niet!”, roept de DJ. Zolang de muziek en de wielen van de auto’s blijven draaien zal hij er zijn energie uit blijven halen om het publiek een onvergetelijke tijd te bezorgen!

Categorie
Autofotografie, Portretfotografie